woensdag 22 augustus 2012

Loopbaanadvies verhoogt de werktevredenheid en het rendement van je werknemer

Het huidige economische klimaat vraagt om mensen die zich bewust zijn van hun eigen kunnen. Mensen die actief bezig zijn met hun loopbaan en de ontwikkeling van hun talenten. Het is als werknemer van belang dat je werkt aan je duurzame inzetbaarheid; om te zorgen dat je je werk kunt behouden of nieuw werk kunt veroveren. Met andere woorden; dat je dus telkens weer inzetbaar bent in een veranderende werkomgeving.
Bedrijven waar mensen geen loopbaanadvies krijgen hebben meer kans op 'vastlopers'. Mensen die niet tevreden zijn over hun werk en uiteindelijk daarin vastlopen of ziek worden. Als dat stadium bereikt is wordt de enige oplossing meestal outplacement. En dat kost veel geld.
Noloc deed een onderzoek onder 890 werkgevers en werknemers. Daaruit blijkt dat 73% van de werknemers die nog geen ervaring hebben met loopbaanadvies, wel verwachten dat dit de werktevredenheid zal verhogen. Een 88% van de werknemers die wel ervaring met loopbaanadvies hebben, weet dat dit de werktevredenheid vergroot. Kortom: ruim driekwart van alle medewerkers zijn meer tevreden met hun werk als er gebruik gemaakt kan worden van loopbaanadvies.
Met loopbaanadvies krijg je meer inzicht in de inzetbaarheid van je werknemers en ben je in staat om de kansen en mogelijkheden van je personeel beter te benutten.
(bron: VK banen 23-4-2012)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten