dinsdag 11 september 2012

Loopbaancoaching "Waar kom jij je bed voor uit?"


Loopbaancoaching: “Waar kom jij je bed voor uit?”

Cruciale vraag in de loopbaancoaching: Waar wil jij je bed voor uitkomen? Met andere woorden: wat is jouw innerlijke drijfveer? Wat motiveert je nu echt?
Binnen de loopbaancoaching gaat het om vragen als gedrag, waarden, overtuigingen, zingeving,  en je doel. Meestal is het zo dat mensen die zijn vastgelopen binnen hun baan niet precies weten waarop ze nu precies zijn vastgelopen. Als coach heb je een  koffer vol instrumenten en methodieken om hier achter te kunnen komen. En als dat de cliënt dan uiteindelijk duidelijk is, gaat er een nieuwe wereld voor hem/haar open! In mijn praktijk zie ik mensen die geraakt  of verwonderd zijn als ze ontdekken op welk niveau hun probleem ligt. Van daaruit zoeken en verkennen we nieuwe mogelijkheden. Welk klein stapje kun je nemen om alvast richting je doel te gaan? Door kleine stapjes te nemen worden de mooiste veranderingen bewerkstelligd. Herstel van motivatie en balans, innerlijke drijfveren, kwaliteiten en vaardigheden; ze zijn (weer) glashelder.
Als alle puzzelstukjes in een loopbaantraject op zijn plek zijn gevallen en de puzzel duidelijk is weet de cliënt: “Ja, daarvoor kom ik mijn bed uit”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten